Menu na pożegnanie wakacji z DJ’em Grucą

Drodzy Tancerze! Oto menu, jakie nasi kucharze przygotowali na jutrzejsze pożegnanie wakacji z DJ-em Adamem Grucą. Będzie ono obowiązywało w piątek od godz. 17.00 (dania z karty dopiero w sobotę). Na zdjęciu - zapiekanki. Porcja co najmniej dla dwojga.
PRZYSTAWKI:
  • tatar wołowy, grzybki, ogórek, szalotka, żółtko, pieczywo
  • talerz przekąsek, krążki cebulowe, smażony camembert, paluszki mozzarelli, krokiety ziemniaczane, sos czosnkowy
  • selekcja serów, konfitura cebulowa, miód
DANIA GŁÓWNE:
  • schabowy, frytki, surówka coleslaw
  • udo kacze, kluski śląskie, buraki, sos pieczeniowy
  • filet z dorsza smażony, frytki, surówka z kapusty kiszonej
  • zapiekanka kartoflana, kiełbasa, boczek, pieczarki, cebula zapieczone z serem (tu uwaga, bo to porcja da minimum 2 osób!)
  • zapiekanka makaronowa, kurczak, brokuł, sos śmietanowy zapieczone z serem (jak wyżej)
  • żur z pieczywem
DESERY:
  • panna cotta, owoce
  • mus czekoladowy, sos owoce leśne
Do zobaczenia! Potańcówkę zaczynamy w piątek o 19.00.